Per šių metų gegužės ir birželio mėnesius Jonavos jaunimui ( 14-29 m.) buvo suorganizuoti net aštuoni sveikos mitybos praktiniai mokymai, kuriuose dalyvavo daugiau nei 240 jaunuolių. Užsiėmimų metu dalyviai kartu su sertifikuota neformalaus ugdymo pedagoge, diplomuota virėja dr. Gintare Šabajeviene, turėjo galimybę gaminti tris patiekalus, kurie padeda pakeisti dalyvių įsivaizdavimą apie įprastai nesveikais laikomus suvožtinį (burgerį), pieno ir vaisių kokteilį bei ledus. Minėti patiekalai gaminami taip, kad atitiktų ne tik sveikatai palankios mitybos reikalavimus, bet ir tuo pačiu patenkintų dalyvių skonio poreikius.

Maisto gamybos užsiėmimų metu Lietuvos antsvorio ir nutukimo asociacijos „Lobesity“ valdybos narys Artiomas Šabajevas pristatė pagrindines maisto produktų pasirinkimo taisyklės, formuojančias supratimą apie daromas klaidas. Renkantis tiek maisto produktus, tiek mitybos būdą, svarbu suprasti angliavandenių, baltymų bei riebalų vartojimo naudą. Inovatyviai ir įtaigiai buvo perteikiama perteklinio cukraus vartojimo žala, fiziologiniai ir psichologiniai saldumynų vartojimo aspektai bei alternatyvūs būdai mėgautis maistu.

 

Skip to content